O nama

Priča o Opel Teamu Croatia počinje 2004. godine okupljanjem nekoliko entuzijasta i zaljubljenika u Opel vozila iz Karlovca koji su odlučili tu svoju ljubav prema nabrijanim Opelima pretočiti u nešto više … Prvi korak u ostvarivanju tog nauma je bilo formiranje Opel Teama Karlovac, koji je bio mali klub od tek nekoliko članova i koji se temeljio na prijateljstvima i poznanstvima. To je bila ekipa koja je zajedno posjećivala Streetrace natjecanja, razne Opel skupove u inozemstvu i često se družila uz obavezan razgovor o tuningu, stylingu i sličnim zajedničkim interesima.

S vremenom se počelo osjećati da interes za takav oblik druženja raste i da postoji sve veći broj zainteresiranih za članstvo, pa smo odlučili to dići na višu razinu i osnovati klub koji će djelovati na prostoru cijele države, kako bismo okupile sve fanove Opela od Slavonije do Dalmacije, a njih zbilja ne manjka. Željeli smo napraviti jedan respektabilan klub koji će biti aktivan na streetrace, streetstyle i sličnim natjecanjima sa te scene, te koji će omogućiti svim zainteresiranima da izmjenjuju korisne savjete i iskustva, da razmjenjuju ideje sa svojim istomišljenicima i to sve uz redovita druženja na skupovima. Planira se od iduće sezone krenuti i sa organiziranjem jednom godišnje velikog skupa u Karlovcu u sklopu kojeg bi se održavalo streetstyle, db Drag i slična natjecanja. Također smo poradili i na tome da omogućimo članovima kluba određene popuste pri kupovini tuning, styling i sličnih artikala koji su im uvijek potrebni.

U proljeće 2005. godine klub je i službeno registriran pod imenom Opel Team Croatia te počinje sa radom. Klub je osnovan u cilju razmjene iskustava, promicanja, razvitka i unapređenja Opel vozila  U svibnju se organizira  prvi u Karlovcu kako bi se dečki zainteresirani za klub upoznali, skupilo se potencijalnih članova iz Zagreba, Karlovca, Jastrebarskog, a nekima nije bio problem potegnuti čak iz Bjelovara da bi došli u Karlovac i vidjeli o čemu se tu radi, i već tada se vidjelo da će to biti prava kompaktna ekipa istinskih fanova. Druženje je začinjeno nezaobilaznim paljenjem guma i zakucavanjem obrtaljki u crveno te kruženjem preko Karlovačkog Korza.

Nakon toga sudjelujemo na Streetrace natjecanju u Velikoj Gorici po prvi puta kao klub i kao izlagači te time počinjemo promoviranje Kluba. Tada se rađa i ideja da se na sljedećem natjecanju na Grobniku pojavimo kao tim koji će se natjecati u streetrace i streetstyle-u. U međuvremenu se ponovo organizira jedan u Karlovcu i broj članova lagano raste. Ponovo smo se dobro zabavili … ispričali nove lovačke priče i dogovorili sve detalje za Grobnik. Na Grobniku prijavljujemo tim na streestyle natjecanje i trojica dečki iz kluba se natječu na streetrace natjecanju.

Od 2006. organiziramo veliki međunarodni susret sredinom godine te je tokom 7 uzastopnih godina susret stekao kultni status u regiji. Opeli fanovi iz BiH, Srbije, Slovenije, Austrije, Njemačke i Mađarske su nam stalni gosti. Uz trodnevni program koji kreće sa warm-upom u petak te traje kroz cijeli vikend svako može pronaći nešto za sebe. Održavaju se street style natjecanja u vizualnom tuningu automobila, street sound natjecanju u glasnoći ispušnog i usisnog sustava, klupske igare, vožnje između čunjeva, burnout, sexy car wash te mnoštvo drugih popratnih sadržaja.

7. Int. Opel Tuning Show 01-03.06.2012 – Posljednji međunarodni susret je posjetilo preko 1000 gledatelja te je na samom eventu bilo izloženo preko 180 automobila.

Stanka 2013-2017: Zbog raznih nepovoljnih čimbenika rad kluba je bio zamrznut ali mnogi članovi su i dalje ostali u kontaktu i dobrim prijateljskim odnosima.

Aktivacija 2017: Klub se aktivira izbornom skupštinom 31.03.2017 te nastavlja sa radom sa novim vodstvom. Nadamo se da ćemo nastaviti sa radom na istom ili višem nivo kao i prethodnih godina te da će nam se ponovno pridružiti svi stari i mnogi novi članovi. 

Nastavljamo sa organizacijom godišnjeg međunarodnog Opel Tuning Show-a te mini/grill susreta po cijeloj zemlji.

Pratite našu Facebook stranicu za najnovije vijesti.

Ukoliko nam se želite pridružiti detalje možete pronaći OVDJE

Opći podaci:

Naziv: OPEL TIM HRVATSKA

Registar: Ministarstvo pravosuđa i uprave

Registarski broj : 04000866

Datum upisa : 12.05.2005

OIB : 14286250150

Osobe ovlaštene za zastupanje:

PREDSJEDNIK: Tomislav Boch

TAJNIK: Marino Vukušić